Віце-прем’єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук відвідала Петриківський обласний геріатричний пансіонат

6 лютого 2023

Віце-прем’єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук відвідала Петриківський обласний геріатричний пансіонат, який є стаціонарною соціально-медичною установою загального типу, де проживають громадяни похилого віку, особи з інвалідністю та внутрішньо переміщені особи , які потребують стороннього догляду.

На даний час в пансіонаті проживають 188 осіб, з них 39 ­ внутрішньо переміщені. Віце-прем’єр-міністр оглянула умови проживання громадян, поспілкувалася з ними та надала гуманітарну допомогу.

Внутрішньо переміщені особи висловлювали слова вдячності за всебічну підтримку та надання їм допомоги.

Пріоритетними у діяльності закладу є забезпечення хороших умов проживання, якісного харчування, надання медичної та психологічної допомоги, проведення реабілітаційних і оздоровчих заходів.

Лікування підопічних включає медикаментозну терапію, фізіотерапевтичні процедури, ЛФК, масаж, дієтичне харчування, психотерапію, трудотерапію, профілактику пролежнів.

У пансіонаті організовано цілодобове чергування середнього та молодшого медичного персоналу, що забезпечує постійний медичний нагляд і лікувальний процес для мешканців з обмеженими фізичними можливостями і зниженням здатності до самообслуговування.