Селекторна нарада під головуванням заступника Міністра соціальної політики Віталія Музиченка

29 грудня 2022

Під головуванням заступника Міністра соціальної політики Віталія Музиченка відбулась селекторна нарада за участю директора департаменту соціального захисту населення Оксани Смолій щодо призначення отримання адресних видів допомог, які надаються з урахування сукупного доходу та майнового стану та продовження надання пільг, тим отримувачам, термін виплати яких закінчився в період дії воєнного стану.

Зокрема, це отримувачі державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, державної допомоги на дітей одиноким матерям, допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату та пільги.

Крім того, продовжено до 31.12.2023 перехідний період для виплати щомісячних компенсаційних виплат непрацюючій працездатній особі, яка доглядає за особою з інвалідністю I групи, а також за особою, яка досягла 80-річного віку.

Допомога на проживання внутрішньо переміщеним особам продовжуватиме виплачуватись, оскільки це окремий вид допомоги, який призначається з місяця звернення без кінцевої дати її припинення.