Онлайн-засідання «круглого столу» Комітет ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів на тему: «Спроможності громад та органів влади запроваджувати ефективну систему соціального захисту прав ветеранів, Захисників і Захисниць України

9 квітня 2024

Відбулося онлайн-засідання «круглого столу» Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів на тему: «Спроможності громад та органів влади запроваджувати ефективну систему соціального захисту прав ветеранів, Захисників і Захисниць України, членів їх сімей» під головуванням Голови підкомітету з питань соціального захисту прав ветеранів Комітету – Анатолія Остапенка, участь в якому взяли директор департаменту соціального захисту населення Оксана Смолій та директор департаменту охорони здоров'я Ольга Ярмоленко.

На порядок денний були винесені питання соціального захисту прав ветеранів, Захисників і Захисниць України, членів їх сімей.

Голова підкомітету з питань соціального захисту прав ветеранів Комітету Анатолій Остапенко резюмував: «Ми розуміємо, що потреба чітко унормувати питання формування державної ветеранської політики включає в себе усі аспекти, які були озвучені учасниками слухань у Комітеті. Це і перехід від військової служби до цивільного життя, і забезпечення системи соціальної підтримки ветеранів, членів їх сімей, членів сімей загиблих військовослужбовців. Мова також іде про забезпечення «доступним житлом», розвиток ветеранського спорту, здійснення заходів у сфері героїзації ветеранів війни. Все це має знайти своє відображення у чинному законодавстві України. За підсумками слухань Комітет напрацює відповідні рекомендації, з відповідними строками їх реалізації».